Η άθληση στη Λυκόβρυση – Πεύκη, επανέρχεται!

Το ΠΕ.Α.Π. ανοίγει τους αθλητικούς του χώρους (ανοικτούς και κλειστούς) την 1η Ιουνίου 2020 για τους χρήστες τους. Τίποτα όμως δεν θα είναι το ίδιο με την εποχή πριν την πανδημία. Πολλά αλλάζουν και όπως φαίνεται αυτές οι αλλαγές θα μείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία όλων των πολιτών και φυσικά των εργαζομένων, σας ενημερώνουμε για τον τρόπο και τις διαδικασίες προσέλευσης, παραμονής και αποχώρησης, στους  ανοικτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30.608/17.5.2020 κοινή Υπουργική απόφαση και την εγκύκλιο με Α.Π.: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/243094/6914/647/26-05-2020 επιτρέπεται η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007)

 • Η χρονική διάρκεια παραμονής των αθλητών και αθλούμενων στους αθλητικούς χώρους δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος της μιας (1) ώρας.
 • Όσοι αθλητές συλλόγων θέλουν να εισέλθουν στο Δημοτικό Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκης θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Την ταυτότητά τους ή άλλο έγγραφο πχ. Διαβατήριο ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως για τους μικρότερους αθλητές.
 • Για τους Αθλούμενους πολίτες είναι υποχρεωτική η επίδειξη του δελτίου καταγραφής αθλούμενου πολίτη.
 • Για τους αθλούμενους πολίτες και υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ και των λοιπών στρατιωτικών σχολών, που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, θα πρέπει πριν πάνε στο Στάδιο να έχουν δηλώσει την ημέρα και την ώρα προσέλευσής τους  μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του ΠΕ.Α.Π. ή για όσους δεν μπορούν, να τηλεφωνούν στα γραφεία του ΠΕ.Α.Π. στα τηλέφωνα  2106145455, 6, 7.
 • Για τους Αθλητές των Συλλόγων υπάρχουν ανάλογες πλατφόρμες που έχουν δοθεί στις διοικήσεις των συλλόγων τους και θα πρέπει να απευθυνθούν εκεί για να καταγράφουν.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Η καταγραφή ΟΛΩΝ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι υποχρεωτική γιατί αντικαθιστά την κατάσταση εισερχομένων αθλητών, προπονητών,  λοιπού τεχνικού  προσωπικού και πολιτών,  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.
 • Όλοι οι αθλητές και οι αθλούμενοι πολίτες θα πρέπει έχουν μαζί τους ατομικά είδη προσωπικής υγιεινής (πχ, πετσέτα, αντισηπτικό, κλπ), προσωπικά αντικείμενα άθλησης (μπάλα, κλαπ) και εμφιαλωμένο νερό.
 • Όλες οι εγκαταστάσεις, βοηθητικές ή μη, όπως ενδεικτικά γυμναστήρια, αποδυτήρια, ντους, τουαλέτες κλπ, παραμένουν κλειστές και μη προσβάσιμες στους αθλούμενους
 • Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν την προπόνηση έτσι ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και να μεριμνούν για την τήρησή τους, δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο, στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε αθλητή. Η χρήση μπάλας είναι αποκλειστικά ατομική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.
 • Οι προπονητές θα πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας από αθλήτριες και αθλητές.
 • Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα – δίπλα είναι ασφαλές μόνο αν κρατείται μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δρομέων περίπου 2μ.  Το τρέξιμο των δρομέων ο ένας πίσω από τον άλλον είναι ασφαλές μόνο αν τηρείται μια απόσταση τουλάχιστον 10μ.

Η αυστηρή τήρηση όλων των παραπάνω είναι υποχρεωτική για ΟΛΟΥΣ!  Το ΠΕ.Α.Π. θα επιβλέπει καθημερινά και θα διενεργεί κατά διαστήματα και έκτακτους ελέγχους και θα επιβάλει ποινές αποκλεισμού σε όσους τυχόν (αθλητές, συλλόγους ή πολίτες) δεν τους τηρούν.

Για οιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, όπως και τις απαραίτητες φόρμες μπορείτε να τις βρείτε στη διεύθυνση:  https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Το δελτίο που υποχρεούνται οι πολίτες να συμπληρώνουν μπορούν να το βρουν στην διεύθυνση:  https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf