Ωδείο – Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω των ιδιότυπων συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή εξαιτίας του κορωνοϊού, διερευνήσαμε τη δυνατότητα μαθημάτων εξ αποστάσεως (πχ. μέσω skype). Καταλήξαμε στο ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι εφικτή μια τέτοια διαδικασία για τους εξής λόγους:

  1. Δεν υπάρχει καμία οδηγία από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο υπάγεται το ωδείο, ούτε και έχει δημιουργηθεί κάποια πλατφόρμα επικοινωνίας, έτσι ώστε να γίνονται τα μαθήματα όπως θα έπρεπε.
  2. Οι περισσότεροι από τους μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα  -λόγω υλικοτεχνικής υποδομής – για μαθήματα μέσω skype, αλλά το ίδιο ισχύει και για αρκετούς από τους καθηγητές.
  3. Μια μεγάλη μερίδα μαθητών δε διαθέτει μουσικό όργανο στο σπίτι, πράγμα που καθιστά αδύνατο το μάθημα. Επίσης κάποιοι μαθητές και καθηγητές, από τη στιγμή που το Υπουργείο διέταξε το κλείσιμο των ωδείων, έχουν αναχωρήσει για τα χωριά τους, λόγω φόβου επιμόλυνσης.
  4. Τα μαθήματα της μουσικής έχουν την ιδιαιτερότητα να προϋποθέτουν τη φυσική επαφή μεταξύ καθηγητή και μαθητή (διόρθωση στάσης, επιτόπου διόρθωση λαθών, αισθητικές παρεμβάσεις που δεν είναι δυνατόν να γίνουν εξ αποστάσεως κλπ.). Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι τα μαθήματα εξ αποστάσεως είναι πλημμελή σε ποιότητα.
  5. Από τη διερεύνηση που κάναμε, καταλήξαμε ότι ένα μικρό μόνο ποσοστό των μαθητών έχει τη δυνατότητα να κάνει μαθήματα εξ αποστάσεως. Στην περίπτωση που αυτό γινόταν, θα ήταν άδικο για όλους τους υπόλοιπους μαθητές που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
  6. Αν τελικά το Υπουργείο παρατείνει για πχ. δύο μήνες τη σχολική χρονιά, οι μαθητές που έκαναν μαθήματα μέσω skype θα πληρώσουν 10 μήνες σπουδών, ενώ οι υπόλοιποι 8.
  7. Οι καθηγητές που έχουν τη δυνατότητα για μαθήματα μέσω skype θα φαίνονται στο Δήμο ως εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι θα φαίνονται σαν άνεργοι, δημιουργώντας σωρεία λειτουργικών προβλημάτων.

Συμπερασματικά,

παρακαλούμε να κάνετε υπομονή, αποφεύγοντας αυτόνομες ενέργειες, μέχρις ότου η επίσημη Πολιτεία να δώσει οδηγίες, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ακολουθώντας μια κοινή πορεία, μαθητές και καθηγητές, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό. Για οποιαδήποτε οδηγία μας δοθεί από το Υπουργείο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Ευχόμαστε να περάσουμε σύντομα το σκόπελο και να είμαστε όλοι υγιείς.

Ο διευθυντής

Γιάννης Αναστασόπουλος