Έκθεση Φωτογραφιας, Απολογισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του νέου τμήματος του ΠΕΑΠ, «εργαστήριο φωτογραφίας και οπτικού πολιτισμού».

Η έκθεση έγινε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στις 2 & 3 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν με έργα τους τα μέλη του τμήματος.

Φωτορεπορτάζ: Academica

Για πρώτη δορά φέτος, Άνοιξη 2022, το ΠΕΑΠ σε συνεργασία με την ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, την πολύ γνωστή μας ACADEMICA, διοργάνωσε μια εκπαιδευτική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Ο Διευθυντής της ορχήστρας κ.  Νίκος Αθηναίος με τους συνεργάτες του και τους μουσικούς, έδειξαν και δίδαξαν τα παιδιά της έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιεί η ορχήστρα.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία που ικανοποίησε όλους μας, αλλά κυρίως τα παιδιά. Πιστεύουμε ότι, ο σχολικός και νεανικός πολιτισμός που εγκαινιάσαμε με αυτή την συναυλία, θα έχει και συνέχεια και θα επεκταθεί σε άλλες μορφές τέχνης.

Για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε ολόθερμα τον Διευθυντή της ορχήστρας και φίλο μας κ. Νίκο Αθηναίο για την συνεισφορά του, όπως επίσης και τα σχολεία που συμμετείχαν.

Συναυλία Ωδείου ΠΕΑΠ

Το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ, 4 & 5 Ιουνίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης  πραγματοποιήθηκε η συναυλία των μαθητών του Ωδείου μας. Σ΄` αυτήν, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν την πρόοδό τους και τις δεξιότητές τους τόσο στα διάφορα μουσικά όργανα που έχουν επιλέξει και παρακολουθούν μαθήματα, όσο και τις φωνητικές τους ικανότητες, ατομικές ή συλλογικές (χορωδίες).

Το αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως ικανοποιητικό και θα έλεγα ελπιδοφόρο, τόσο για το δημοτικό μας Ωδείο όσο και κυρίως για τα παιδιά που μέσω αυτού ασκούνται και μαθαίνουν να παίζουν διάφορα όργανα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που εμπιστεύονται το Δημοτικό μας Ωδείο και ένα μπράβο στους δασκάλους του, που στο σύνολό τους ανταποκρίνονται πλήρως στις υποχρεώσεις τους.

Άφησα στο τέλος τον Διευθυντή του Ωδείου μας στον οποίο οφείλουμε την τεράστια ποιοτική του αναβάθμιση και την παραγωγική λειτουργία του.  Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς.

Έκθεση: Παιδικό Εργαστήριο Ζωγραφικής

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση έγινε στις 4 Ιουνίου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης». Οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες του εργαστηρίου ζωγραφικής παρουσίασαν στο κοινό του Δήμου μας τα έργα τους.

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη χαμόγελα, αισιόδοξης ενατένισης του μέλλοντος και πολλής συγκίνησης.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και πολλά μπράβο στην υπεύθυνη του τμήματος κα  Αργυρώ Παφίλη .

Απολογιστικό, Βραδιές Πολιτισμού 2022, Α` Μέρος

Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ «Bραδιές Πολιτισμού 2022», έκλεισε τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου στο όμορφο και φιλόξενο θεατράκι της Πλ. Ελευθερίας στη Λυκόβρυση.

Τέσσερις  ποιοτικές βραδιές πολιτισμού, που απήλαυσαν οι φίλες και οι φίλοι του ΠΕΑΠ. Τέσσερις παραστάσεις, που όμως έδωσαν σε εκείνους που τις παρακολούθησαν πολλές και διαφορετικές πολιτιστικές στιγμές  και τους γέμισαν με εικόνες, ήχους και θύμησες τις καρδιές τους.

Καλλιτέχνες, όπως ο Ορφέας Περίδης, ο Χριστόδουλος Στυλιανού,  η Ιωάννα Εμμανουήλ, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο μαέστρος Νίκος Τσούχλος, η φλαουτίστα Ρία Γεωργιάδου πλαισιωμένοι από έξοχους μουσικούς προσέφεραν  στο κοινό  απολαυστικές παραστάσεις.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την υψηλής ποιότητας παραστάσεις που μας προσέφεραν.

Τέλος  αφού ευχαριστήσουμε όλες και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας εδώ στο θεατράκι της Πλ. Ελευθερίας στη Λυκόβρυση, σας προσκαλούμε στο δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ «βραδιές πολιτισμού 2022», που θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Βαρβαρέσου στην Πεύκη.

Σας ευχόμαστε εν τω μεταξύ να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι.

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Η πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας από το νέο τμήμα του ΠΕ.Α.Π., Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, “Εργαστήριο Φωτογραφίας και Οπτικού Πολιτισμού” είναι γεγονός. Το νεοσύστατο τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2021, και με τη διδασκαλία του Νίκου Τασούλα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξεχωρίσει και να παρουσιάζει ήδη την πρώτη αυτή έκθεση.

Η έκθεση πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου, στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης. Το Σάββατο στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, ενώ την Κυριακή, η έκθεση θα λειτουργήσει 10:00 – 13:00 και 18:00 – 22:00.

1 2 3 35