Απολογιστικό τρίτου Σαββατοκύριακου

Με δυο πραγματικά υπέροχες θεατρικές παραστάσεις  και μια πρωτότυπη διαδραστική παιδική παράσταση, συνεχίστηκε το πρόγραμμα του  «καλλιτεχνικού χειμώνα 2022-2023». Ήταν ένα σαββατοκύριακο που θα μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη των τυχερών θεατών που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης.

Το Α΄ Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Βριλησσίων, μας παρουσίασε μια καταπληκτική παράσταση σε διασκευή και σκηνοθεσία της Τόνιας Σταυροπούλου. Το «μπλά-μπλά-μπλά» βασισμένο σε μια κινηματογραφική ιδέα, ενθουσίασε τους θεατές, που από ενωρίς είχαν κατακλίσει την αίθουσα του Δημοτικού μας Θεάτρου… Έξοχη σκηνοθεσία, επαγγελματική απόδοση των ρόλων τους από τους ερασιτέχνες; Ηθοποιούς, καταπληκτικό σενάριο… ‘Ένα μεγάλο μπράβο από μας, σ΄ αυτή στην έξοχη θεατρική ομάδα…

Η παιδική θεατρική παράσταση  «πιάσε τ΄ όνειρο» διασκέδασε τα παιδιά που γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, τα δίδαξε την αξία της φιλίας, της αγάπης, τα όνειρα, αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας… Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν στο ταξίδι της Βασιλικής και του Λουλουδάκου και έζησαν  τις περιπέτειές τους…

Ο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση  Σκρουμπέλου, καθήλωσε πραγματικά τους τυχερούς θεατές που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης. Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν τον μεγάλο μας ζωγράφο, που επί της σκηνής τον υποδύονταν έξοχα, μοναδικά ο Θοδωρής Προκοπίου… Μεστή αφήγηση, ανεπανάληπτη ερμηνεία, θαυμάσια σκηνοθεσία… Οι καθηλωμένοι θεατές ξέσπασαν στο τέλος σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, που σταμάτησε μόνο όταν ο ηθοποιός ζήτησε να μας πει δυο λόγια…  Πραγματικά ανεπανάληπτη παράσταση, που οι θεατές ζήτησαν να επαναληφθεί.

Έτσι θαυμάσια πέρασε και το τρίτο Σαββατοκύριακο και φυσικά σας περιμένουμε το επόμενο με μια θαυμάσια μουσική παράσταση το Σάββατο το βράδυ και φυσικά την Κυριακή ενωρίς το απόγευμα θα ανάψουμε όλοι μαζί τα λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη, συντροφιά με τον Αϊ Βασίλη με τα δώρα του, τα ξωτικά του, τον μάγο και φυσικά τους υπέροχους, τους μοναδικούς  ONIRAMA!!!

Απολογιστικό Παραστάσεων Τριημέρου 11 έως 13 Νοεμβρίου

Με ποικιλία παραστάσεων, που μας πρόσφερε ο «καλλιτεχνικός χειμώνας 2022-2023» του ΠΕ.Α.Π. στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι το δεύτερο Σαββατοκύριακο του προγράμματος.
Το τριήμερο άνοιξε την Παρασκευή 11/11 με την κόμισσα της φάμπρικας των Γιαλαμά και Πρετεντέρη σε σκηνοθεσία της Νάντιας Παπαηλιοπούλου. Την παράσταση ανέβασαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης η θεατρική ομάδα «κάλλιο αργά παρά αργότερα». Το γέλιο έβγαινε αβίαστα και οι πολυπληθείς θεατές χειροκρότησαν με θέρμη τους συντελεστές.
Το πρόγραμμα ανέλαβε να συνεχίσει το Β` θεατρικό εργαστήρι των Βριλησσίων με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» σε σκηνοθεσία Έφης Πίκουλα. Μια πολύ καλά σκηνοθετημένη παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες, με εξέχουσα την ανεπανάληπτη ερμηνεία του Γιάννη Μακρή στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά! Επίσης, ξεχωριστή η παρουσία της Νατάσας Χαϊδά στο ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς. Το κατάμεστο θέατρο, γέμισε από τα χειροκροτήματα και τα μπράβο… Ήταν μια αξέχαστη παράσταση…
Το μεσημέρι της Κυριακής, οι μικροί μας φίλοι, γέμισαν την αίθουσα του θεάτρου για να δουν μια μουσικό-αφηγηματική παιδική παράσταση με τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο πηγαιμό του στην Ιθάκη. Ήταν μια παράσταση μοναδική που ενθουσίασε τους μικρούς φίλους, αλλά και εντυπωσίασε τους γονείς τους…
Και το τριήμερο έκλισε με την συναυλία της μπάντας «Δροσουλίτες». Έντεχνη λαϊκή μουσική, υπέροχα παλιά, αλλά και καινούργια τραγούδια μεγάλων συνθετών μας, δυναμική μπάντα. Ο Κώστας Μητρόπουλος με την φωνή του και την επικοινωνία του με το κοινό κράτησε στη θέση τους επί 2,5 ώρες τους θεατές.
Έτσι έκλεισε και το δεύτερο Σαββατοκύριακο και φυσικά σας περιμένουμε το επόμενο, με τρείς διαφορετικές, αλλά ποιοτικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους…

3 παραστάσεις για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, ξεκινά ο Καλλιτεχνικός Χειμώνας 2022, με επίκεντρο των εκδηλώσεων το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Για το τριήμερο 4 έως 6 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω παραστάσεις, τις οποίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο.

Audition, Ανακοίνωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18-10-2022 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης θα πραγματοποιηθεί audition από την μαέστρο κα Στέλλα Χροναίου για όσους θέλουν να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις φωνητικές τους ικανότητες και να στελεχωθούν η παιδική, η νεανική και η μεικτή χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π.

Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π.

Βασιλική Νικολαροπούλου

1 2 3 37