Το ΠΕ.Α.Π. κατά της βίας

Το ΠΕ.Α.Π. είναι ενάντια σε όποια μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Ειδικά για τον Αθλητισμό, που «πρέπει» να προάγει την ευγενή άμιλλα και το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».

Τα γεγονότα που συνέβησαν στο Διαδημοτικό Γήπεδο Λυκόβρυσης-Μεταμόρφωσης, δεν τιμούν κανέναν, και μάλιστα πριν από έναν αγώνα παιδικού πρωταθλήματος και με ομάδες δικές μας, του ίδιου Δήμου, του Α.Ο. Λυκόβρυσης και του Α.Ο. Πεύκης.

Τα θεωρούμε απαράδεκτα και τα καταδικάζουμε απερίφραστα.

Εδώ και λίγο καιρό, παρατηρούμε ένα φανατισμό και διάφορα συνθήματα έξω από τους αγωνιστικούς χώρους αλλά και αλλού και κάποιες ακραίες συμπεριφορές συγκεκριμένων ομάδων «φιλάθλων» που με ακατανόμαστες φράσεις και ακραία συνθήματα καταφέρονται ενάντια, η μία κοινότητα κατά της άλλης. Επίσης οι «φίλαθλοι» της μιας ομάδας εναντίον της άλλης.

Αναρωτιέται κανείς πως γίνεται αυτό και γιατί; Ποιοι είναι εκείνοι –εάν υπάρχουν- που υποκινούν τέτοιες ακραίες ομάδες «φιλάθλων»; Τι εξυπηρετούν αυτές οι ομάδες; Βοηθούν ή υποβαθμίζουν την Πόλη, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό;

Εμείς θεωρούμε ότι οι δύο κοινότητες Λυκόβρυσης και Πεύκης έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και περισσότερα πράγματα τις ενώνουν παρά τις χωρίζουν. Άλλωστε πολλά παιδιά από την Λυκόβρυση αθλούνται και ανήκουν στο Σύλλογο του Α.Ο. Πεύκης και το αντίστροφο.

Ο Δήμος μας και το ΠΕ.Α.Π. παραχωρούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στους Συλλόγους προσπαθώντας να βοηθήσουν στην απρόσκοπτη λειτουργία τους για το καλό των Αθλουμένων και των Αθλητών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους Συλλόγους του Δήμου όχι μόνο να καταδικάσουν τέτοια γεγονότα αλλά να απομονώσουν από τις τάξεις των φιλάθλων τους, όποιους έχουν τέτοιες συμπεριφορές.

Είμαστε στη διάθεση τους για να βοηθήσουμε σ’αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και σαν ΠΕ.Α.Π. υπεύθυνο από την Δημοτική Αρχή για τον Αθλητισμό, θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα που έχουμε χρέος για να προασπίσουμε και να προστατέψουμε τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου μας διότι δεν ανήκουν μόνο στους Συλλόγους .

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι περιουσία όλων μας και στην διάθεση όλων των αθλουμένων Πολιτών.

 

Χρήστος Φωτίδης

Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π.