Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας

Δημοτικό Θέατρο Πεύκης 

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 12:00

Ο αγαπημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώργος Κωνσταντινίδης, και η σκηνοθέτης Ελισάβετ Θεοδώρου, επιστρέφουν με τη διασκευή του υπέροχου κλασικού παραμυθιού ¨Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας” που όλοι αγαπήσαμε. 

Μαζί τους έρχεται η σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ και το κουαρτέτο εγχόρδων CRESCENDO (2 βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο). Η μαγικής τη φωνή σε συνδυασμό με τις μελωδίες του κουαρτρέτου θα μας ταξιδέψουν στον παραμυθένιο κόσμο του ευτυχισμένου πρίγκιπα. 

“Η καρδιά είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της ζωής καλό μου χελιδονάκι. Όσο την κρατάμε ζεστή με τις καλές μας πράξεις θα μείνει αιώνια στον κόσμο σαν το πραγματικό χρυσάφι…”

Ένα χελιδόνι που θα πετούσε προς την Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει, μένει πίσω για χάρη του έρωτά του για μία καλαμιά Φεύγοντας από την αγαπημένη του χάνεται σε μία πόλη και βρίσκει καταφύγιο κάτω από ένα πανέμορφο χρυσό άγαλμα γεμάτι πολύτιμους λίθους. Το σούρουπο το άγαλμα ξυπνά και κλαίει. Του συστήνεται ως “Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας” που ζούσε σε ένα μαγικο παλάτι όπου η θλίψη δεν υπήρχε. Όλοι τον αγαπούσαν και μετά το πέρασμά του από αυτό τον κόσμο, οι άνθρωποι τον έκαναν άγαλμα. Από το βάθρο του όμως αντίκρυσε τη στεναχώρια και τη μιζέρια του κόσμου. Ακίνητος πια εκεί ζητάει από το χελιδόνι να γίνει ο αγγελιοφόρος του απαλύνοντας για λίγο τον πόνο των ανθρώπων.