Εκδήλωση για την Άλωση στο Δημοτικό Θέατρο

Άριστη συνδιοργάνωση μεταξύ του ΠΕ.Α.Π. του Δήμου μας και του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ιωνία».

Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κύριος Τάσος Μαυρίδης που ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο τα ιστορικά στοιχεία που προηγήθηκαν της Άλωσης.

Ο Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. κύριος Χρήστος Φωτίδης είπε ότι η διχόνοια είναι ένα από τα στοιχεία και ότι συνωμότησε το Σύμπαν αρνητικά ώστε η Απόρθητη Πόλη με αφορμή μια μικρή κερκόπορτα να παραδοθεί στους Τούρκους και να φτάσουμε στο “ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ” και κατέληξε στο ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι δεν νικήθηκαν ποτέ!

Συμμετείχαν ο Σύλλογος Κρητών «ΤΑΛΩΣ» με ομιλητή τον κύριο Φραγκάκη Γιώργο (Λαογράφο-Ιστορικό) και το χορευτικό του συγκρότημα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα της πόλης μας με τον ιεροψάλτη και υπεύθυνο σχολής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Βελισσάριο Γκεζερλή και τον γιατρό Δημήτρη Κρεντήρη με το παραδοσιακό όργανο μπεντίρ, και η χορωδία «Ιονίου Φωνές» της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών με μαέστρο τον κύριο Αιμίλιο Γιαννακόπουλο.

Συγχαρητήρια σε όλους! Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο κύριο Γαζεπίδη και το Δ.Σ. του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ιωνία» για την εξαιρετική συνεργασία!